08-6118500

Vanliga frågor körkort/trafik

 • Ja, dina svar kan vara avgörande för hur länge du blir av med körkortet. Uppgifter som är viktiga är framförallt ditt behov av körkort i tjänsten, förhållandena vid körningen då körkortet drogs in, etc.
  Vi kan hjälpa dig att svara Transportstyrelsen om du vill. Vi brukar ta ett fast pris för sådana uppdrag.

  Det kan vara bra att känna till att ett körkort är, i juridisk mening, ett slags tillstånd. Ungefär som restauranger som har tillstånd att servera alkohol så har den som har körkort tillstånd att framföra ett fordon. Om man inte sköter sig eller annars uppfyller kraven för tillståndet/körkortet så kan Transportstyrelsen vidta åtgärder som t.ex. återkalla, meddela varning eller förena tillståndet/körkortet med villkor, etc.

 • Det enda du kan göra för att få tillbaka körkortet vid ett rattfylleri är att ansöka om alkolås. Du ska börja med att beställa en blankett från Transportstyrelsen som en läkare ska fylla i. Blanketten heter “Läkarintyg för körkort med villkor om alkolås”

  Det finns flera s.k. körkortsmottagningar med läkare som inriktat sig på körkortsfrågor. Exempelvis denna i Stockholm: http://www.livero.se

  Dessa monterar alkolåset i din bil inom 1-2 dagar från att du fått klartecken från Transportstyrelsen:

  https://dialect.se

  Priset ligger vanligtvis runt 16.500 kr för ett nytt eller 11.000 för ett begagnat alkolås, monterat och klart.

  Hos den som tillverkaren av alkolåset ska du, när du fått beslutet från Transportstyrelsen, fylla i en ansökan/ ett kontrakt för alkolåset där du godkänner villkoren för alkolåset.

 • I körkortsärenden tillämpar vi den av staten fastslagna rättshjälpstaxan som, inklusive moms för år 2017, är: 1.678 kr/timme i arvode, 1.538 kr/timme i tidsspillan och 38,50 kr/mil för bilresa.

  I körkortsärenden kan vi komma överens om ett fast pris om det inte är ett alltför tidskrävande ärende.

  Det går inte att använda rättsskyddet i hemförsäkringen eller få rättshjälp av staten i körkortsärenden hos Transportstyrelsen. Däremot kan man ha rätt till en försvarare i själva trafikbrottet som bekostas av staten eller som i vissa fall ingår i fordonsförsäkringen.

Bli uppringd

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Offert

Fyll i och skicka så återkommer vi så snart vi kan!

[contact-form-7 404 "Not Found"]